14. elokuuta 2017

Vadelma-valkosuklaa juustokakku


Hellou!
Elokuussa mennään jo, ja useimmilla on alkanut koulu. Muutamalla ystävälläni alkaa yliopistossa opinnot, mutta ne starttaavat vasta syyskuun alussa. Lomapäiviä ehtii siis vielä viettää, ja tämä onkin yksi syy sille, että varasimme ystäväni kanssa äkkilähdön ulkomaille! 
En ole aivan varma, että olenko maininnut tästä aikaisemmin, mutta nytpäs ainakin kuulette! :D Minähän en ole mikään kova reissaaja, ja olen lentsikallakin matkannut vain kolmeen kertaan. Ruotsi, Norja ja vasta tavattu Italia ovat maita, joissa olen käynyt, mutta nyt huima listani saa yhden nimen lisää nimittäin Maltan! Olen niin iloinen, että ystäväni kysyi minua ylipäätänsä mukaan ja kaiken kukkuraksi sai minut lähtemään. :D Emmin kyllä aika paljon, mutta sitten mietiskeltiin, että miksei oikeasti vaan lähdettäis? Sain kerättyä kuvitteelliselle paperilappuselleni riittävän pitkän listan positiivisia seikkoja matkaa ajatellen, ja niinpä sitä sitten päätettiin lähteä seikkailemaan! 
Hoohetki sen kun lähenee vain, ja jo tiistai-iltana töiden jälkeen lähden kaupunkiin matkalaukku kainalossa. Minulla on siis vain nämä kaksi työpäivää tästä alkuviikosta ja sitten saan lomailla peräti viikon verran! Kesätöitäni tosiaan pidennettiin tämän kuun viimeiseen päivään saakka, joten tienestiä tulee yhä. Eihän tässä kyllä enään montaa työpäivää ole jäljellä, kun ulkomailla menee se reilu viikko. 

Keskiviikkona meillä lähtee onnibussi puksuttamaan kohti Helsinkiä. Mulla on erittäin hyvät unenlahjat varsinkin autolla tai nimenomaan bussilla matkustettaessa, joten nukun varmaan koko bussimatkan, jos on väsyä. :`D Torstaina miltei kukonlaulun aikaan meillä lähtee lento kohti Maltaa, sitten päästäänkin jo seikkailemaan uudella maankamaralla! 

Ruokapuolen suhteen olen ainakin tällä hetkellä luottavainen, sillä matkaoppaamme sanoi, että hotelli, jossa yövymme valmistaa minulle erikseen gluteenittoman ruoan. Toivottavasti ruokailut sujuu mutkitta ja ilman turhia mahakipuja! Italiassa kaikki ainakin sujui mallikkaasti, joten toivotaan parasta. 

Ainiin, viime viikolla aloitimme porukalla sisarusteni kanssa herkkulakon ja muistaakseni en ole itse henkilökohtaisesti pitänyt ikinä ennen herkkulakkoa... kauhea herkkusuu. :D Nyt kuitenkin kokeillaan. Meillä on kerran viikossa herkkupäivä, ja sen saa valita mille viikonpäivälle haluakaan. Olen innoissani tästäkin, koska olen hyvin malttanut olla syömättä sokeria ja on tosi kiva kokeilla uusia reseptejä, joihin ei tule sokeria laisinkaan. Eilen kokeilin kookos-mantelipannaria, johon ei sokeria lisätty ja se oli makuuni tosi hyvää! :) 

Tällä kertaa pukkaa pitkästä aikaa juustokakku-reseptiä. Tämäkin ohje on peräisin Baka Glutenfritt -lehdestä, kuten monet muut aiemmin kokeilemani. Lehtien reseptit ovat oikeasti osoittautuneet tosi toimiviksi, joten niitä vain haluaa testailla lisää ja lisää. Ajatus tehdä juuri tämä kakku tuli takapihalla kypsyvistä vadelmistamme. Oij että ne maistuivat hyvälle valkosuklaan kanssa, ja tuoreet marjathan ovat melkein paras juttu mitä leivonnassa voi käyttää. Nämä on näitä kesän erikoisia, sillä talvella käytössä on vain pakastemarjat. Kakun pohja oli erilainen (ei keksipohja) ja oikein toimiva, leikkautui mutkitta ja ei murennut ollenkaan pahasti. Täyte kypsyi hyvin ja koostui perus juustokakun aineksista. Täytettähän olisi helppo muunnella vaihtamalla suklaan ja vadelmien tilalle vaikkapa mustikoita ja vaniljaa, testailkaa ihmeessä! Oli kyllä ihana maistaa pitkästä aikaa uunissa paistettua juustokakkua, kun viime aikoina on tullut maisteltua tosi paljon vain liivatekakkuja. Uunijuustokakut kyllä vie voiton! 


Ihanaa alkavaa viikkoa ja toivotaan vielä aurinkoisia päiviä! 





irtopohjavuoka (halk. 24 cm)

Pohja:
75g huoneenlämpöistä voita
30g sokeria
30g kaurahiutaleita, puhdas kaura
40g kaurajauhoja
60g maizena maissitärkkelystä
½ tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
ripaus suolaa

Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
200g sokeria
3 munaa
120g maustamatonta rahkaa
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu ja kuori
150g vadelmia
100g rouhittua valkosuklaata, Panda

Sekoita kaikki pohjan ainesosat keskenään tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla. Painele pohjaseos tiiviisti vuoan pohjalle lusikan avulla. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista tällä välin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, lukuunottamatta vadelmia ja valkosuklaata. Kun massa on tasaista kääntele joukkoon puolet suklaarouheesta, sekä noin sata grammaa vadelmista (jos käytät tuoreita vadelmia, kääntele täyte muutamalla vedolla tasaiseksi, jotta taikina ei värjäytyisi ja etteivät vadelmat hajoaisi). Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele pinnalle loput suklaasta sekä vadelmista. Kopauta vuokaa pöytätasoa vasten pariin kertaan, jottei ilmakuplia jäisi. Paista kakkua uunin keskitasolla samalla lämmöllä (200 astetta), noin 50 minuuttia (jos pinta alkaa tummua liikaa peitä se foliolla). Kun kakku on kypsä, sammuta uuni ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä vielä noin puolisen tuntia. Anna juustokakun jäähtyä kauttaaltaan ja tarjoile se mielellään jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi vadelmilla ja vadelman lehdillä.










1 kommentti:

  1. Nam, näyttääpäs hyvälle kakulle! :-)
    Ja aivan ihanaa matkaa, nauttikkaa auringosta! <3

    VastaaPoista