11. kesäkuuta 2017

Toscanan auringon alla


Moikka!
Nyt teille kirjoittelee tuore ylioppilas. 
Malttamaton odottelu palkittiin viime lauantaina, kun saatiin valkolakit päähän. Aamulla kävin kampaajalla ottamassa ihanat kiharat, ja yo juhla alkoi yhdeltätoista teatterilla. Oli kyllä tosi jännät paikat. Mutta kunnes sain sen hatun päähän niin hengitys tasaantui, helpotti. :D Lähdimme suht pian ajelemaan kotiin päin juhlia jatkamaan, ja vieraita kävi kyllä tosi paljon! Onneksi meillä on tilavat huoneet. :) Oli tosi mukavat juhlat ja oli kiva nähdä kaikkia sukulaisia ja tuttuja! Lahjapöytä ja kukkaloisto oli korea, ja pääsin tutkimaan kuoreja sekä paketteja vasta maanantaina, sillä lauantai iltana piti tietenkin vielä lähteä juhlistamaan lakkia kaupungin puolelle. 
Oli kyllä tosi hauska ilta ja oli ihanaa nähdä kaikkia kavereita. <3

Tällä hetkellä on toisaalta vähän haikeat fiilikset, koska tiedän, että enää ei syksyllä palata takaisin ihanaan osykkiin. Mutta toisaalta syksyllä on luvassa ihan uusi jännä tilanne eli joko välivuosi tai uusi opiskelupaikka. Tottakai aion takuulla käydä aina vierailemassa osykillä, moikkaamassa opettajia ja kavereita. Tosi moni kaverini valmistuu vasta talvella, joten sitten on mahis päästä taas käymään koululla, en malta odottaa hihi :D Talvella meidän koululla on tapana järjestää yo juhlat itse koululla, koska valmistujia on vähemmän kuin kesällä, ja tilaa ei tarvita niin paljon. 
Nyt kumminkin elätään hetkessä ja nautitaan alkavasta kesästä. :) 

Minulla oli viime viikolla ensimmäinen kesätyöpäivä ja töitä on elokuun alkuun asti. Ensimmäistä kertaa olen melkein koko kesän töissä! En tiedä voiko tässä kovin innoissaan olla, kun ei oo niin paljon vapaa-aikaa kuin ennen, mutta toisaalta tienaan enemmän ja vklpt mulla on vapaana. Lisäksi saan helposti pyydettyä vapaapäiviä, kunhan vain riittävän ajoissa tiedustelen. Työskentelen siis pienessä kahvilassa, ja se on mukavan rento paikka. :) 

Ainiin, ajokorttikin mulla on nytten taskussa. Pääsin tokalla inssiajolla läpi, ja olin niiiin helpottunut. Tänäänkin ajoin töihin autolla, on tää helppoa! :D 

Hui muistatteko vielä Italian reissun! Sekin on ohitse ja oli aivan sairaan mukava reissu! Vuokrattiin auto ja ajeltiin pitkin viinitietä ja syötiin hirmu hyvää ruokaa ja jätskiä! ;) Yhteensä ajokilometrejä kertyi yli 1000, ja ehdittiin kokea ja nähdä tosi paljon kaikkea. Oli vähän hurjaa katsella Italian liikennettä, varsinkin kun olin vasta oppinut oikeat ajotavat yms. :,D Siellä ihmiset ohittelivat ja vaihtoivat kaistaa ilman minkäänlaista vilkun käyttöä, ja ylinopeutta ajettiin joka paikassa. Motareilla rekatkin ajo hullun kovaa ja meidänkin piti polkaista kaasujalkaa, jottei jäätäisi toisten alle. Kierrettiin tosiaan Milanosta Bolognan kautta Firenzeen, ja paluumatkalla käytiin Pisassa, Luccassa ja ihanassa Parmassa. Lopuksi ajettiin takaisin Milanoon ja sieltä lensimme Suomeen.
Parma oli kyllä ihan huippu ihana kaupunki! Käytiin katsastamassa sen yöelämä ja syötiin hyviä paikallisia ruokia. Yllättävän hyvin löytyi jokaisen majapaikan aamiaispöydältä gluteenittomia vaihtoehtoja. Gluteenitonta leipää ei tosin ollut saatavilla yhdelläkään aamiaisella, joten oli hyvä, että olin ottanut suomesta leipäpussukan mukaani. Muuten nälkä kyllä lähti, ja etenkin antipastot oli tosi hyvää ja miltei aina sopivaa ruokaa keliaakikolle. Suosittelen! :D  

Voisin tässä postauksessa lisätä kuvia Italiasta, ei tähän oikein reseptiä enään jaksa kirjoittaa. Oli ihan  mahtava reissu ja kerron mieluusti lisää infoa, jos ootte kiinnostuneita! 
Mukavaa alkavaa kesää kaikille, tällä viikolla mittari nousi miltei hellelukemiin! <3




















6 kommenttia:

  1. Onnittelut tuoreelle ylioppilaalle!
    Aivan ihania matkakuvia.
    Tulee ihan matkakuume, kun näitä kuvia katselee.
    Edellis kesänä lennettiin Bolognaan ja ajettiin Riminiin. Käytiin myös San Marinossa ja se oli upea paikka.
    Hyvää kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi paljon kiitoksia! Mieltä lämmittävät onnittelut, kiitos vielä! :)
      Ou wau olette siis käyneet melko samoissa paikoissa kuin mekin! San Marino voisi kyllä olla mielenkiintoinen!
      Kiitos samoin!

      Poista
  2. Ihania kuvia!! Onnea ylioppilaalle ja onnea ajokortista!

    VastaaPoista
  3. Kiitti Elsa! <3
    Oli kyllä niin kuvauksellista maisemaa koko ajan! :D

    VastaaPoista